27.9.2023. 8:03
0
Zasjeda Predstavnički dom Parlamenta FBiH: Pred zastupnicima više zakonskih rješenja
Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH bit će održana danas, a ostavku na mjestu predsjedavajuće podnijela je Mirjana Marinković Lepić iz Naše stranke. Iz ove stranke su najavili da će predložiti novog predsjedavajućeg.

Na dnevnom redu sjednice je Prijedlog Zakona o ujednačavanju penzija ostvarenih po Zakonu o službi u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine – hitni postupak, Prijedlog Zakona o izmjeni Zakona o utvrđivanju i ostvarivanju potraživanja građana u postupku privatizacije – skraćeni postupak, Prijedlog Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju – skraćeni postupak, Prijedlog Zakona o izmjeni Zakona o konstituiranju novih općina u Federaciji BiH i izmjeni područja općina podijeljenih međuentitetskom i međukantonalnom linijom – skraćeni postupak, Nacrt Zakona o jakim alkoholnim pićima, Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na nivou Federacije Bosne i Hercegovine, Nacrt Zakona o izmjenama i dopuni Porodičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vanparničnom postupku, Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima demobilisanih branilaca i članova njihovih porodica.

Pred zastupnicima je i Prijedlog Strategije razvoja turizma Federacije Bosne i Hercegovine 2022.-2027. godina, Prijedlog Odluke o prihvatanju zaduženja po Sporazumu o zajmu između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) za Projekat unapređenja kvaliteta zraka, Prijedlog Odluke o prihvatanju zaduženja po Sporazumu o zajmu između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) za Projekat finansiranja Razvojne politike zdravstvenog sektora, te usaglašavanje Prijedloga Zakona o korištenju obnovljivih izvora energije i efikasne kogeneracije.

Posljednja tačka su izbori i imenovanja, a uoči ove sjednice zakazana je sjednica Komisije za izbor i imenovanja. No, moguće je da neće biti kvoruma za održavanja te sjednice.

Ukoliko danas ne bude okončana ova sjednica, rad se nastavlja i sutra.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.