1.10.2023. 17:08
0
Borenoviću oročen mandat na godinu dana, Stanivuković se uporedio s Ivanićem
FOTO: N1
PDP je na Saboru u Banskom dvoru u Banjaluci produžio mandat aktuelnom predsjedniku Branislavu Borenoviću na još godinu dana.

Borenović je podnio izvještaj o radu u protekle četiri godine, a izvještaj je usvojio novi Glavni odbor. Za predsjednika GO izabran je Siniša Golić iz Brčkog.

Šef PDP-a je istakao da su u kampanji za Opšte izbore uložena i finansijska sredstva i ljudski resursi.

“Nakon skandaloznog potvrđivanja izbora, neki od nas smo preuzeli i ličnu odgovornost da stavimo svoj potpis i garantujemo bezbjednost na velikim protestima. Između dva Sabora ostvarili smo u istorijsku pobjedu u Banjaluci, potvrdili u Kotor Varoši, a tvrdim i da je naš kandidat pobijedio za funkciju Predsjednika RS”, rekao je pred delegatima.

Izmijenjen je Statut PDP, izabran novi Glavni odbor, donesena deklaracija o lokalnoj samoupravi, te Rezolucija o provođenju programskih načela PDP “Republika Srpska na prvom mjestu”.

“Sam naziv govori o ciljevima. PDP je veoma kritičan prema katastrofalnom stanju u RS u koje je dovela režimska vlast zadnjih 15 godina”, rekao je Igor Crnadak, potpredsjednik partije.

Stanivuković: Pitaju me ‘ ima li PDP-a bez mene’
Mnogi su nakon bučnog izlaska Jelene Trivić iz stranke već na njenom čelu vidjeli gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića. On sam, uz konsultacije sa vrhom partije, odlučio se posvetiti odbrani mandata gradonačelnika na lokalnim izborima 2024. za kada je i prolongiran izbor novog predsjendika PDP-a.

“Pitaju me, ima li PDP-a bez mene, a ja im kažem: Ima li PDP bez Mladena Ivanića i svih vas koji ste stvarali našu partiju protekle 24 godine”, osvrnuo se Stanivuković na ocjene da osim jakog gradskog odbora u Banjaluci koji on predvodi, u PDP-u nema drugih jakih ogranaka.

Stanivuković je inače izabran za prvog potpredsjednika PDP sa najvećim ovlaštenjima.

Ostalih pet od ukupno šest potpredsjednika stranke su:

-Draško Stanivuković, koji će imati veća zaduženja i ovlaštenja, te će u odsustvu mijenjati Borenovića, biti neformalni zamjenik predsjednik PDP;
-Milko Grmuša,
-Igor Crnadak,
-Mira Pekić,

-Ljubisa Krunić,
-Slaviša Marković.

Nenad Vuković je imenovan za generalnog sekretara PDP.

PDP je većinu svog postojanja od 24 godine, proveo u opoziciji na nivou RS, ali mnogi pamte i epizodu kada su činili Vladu RS zajedno sa SNSD-om Milorada Dodika.

Nakon prošlogodišnjih izbora lider SNSD u jednom TV nastupu rekao je da je u tom trenutku bila moguća koncentraciona vlada, u kojoj bi bilo mjesta za PDP i SDS, ali ne i za Branislava Borenovića i Mirka Šarovića.

Opozicija je svo ovo vrijeme tvrdila da nikakve koalicije sa Dodikom nisu moguće.

Ipak, ono što je zajedničko za, na primjer, SNSD i PDP jeste da na dva Sabora, u dva dana vikenda, od oko 1400 delegata – niko nije podigao glas PROTIV novih starih predsjednika vladajuće i opozicione stranke, prenosi N1.

(Elmedina H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.