12.10.2023. 20:04
0
Papović novo ime među Dodikovim savjetnicima
FOTO: BN TV
Rajko Papović još je jedan od savjetnika predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Pored toga što je Dodikov savjetnik, Papović je i predsjednik lokalne skupštine u Gacku, navodi BN TV.

Papović je predsjednik male stranke, Prva SDS, koja je povezana sa Dodikovim SNSD-om i ima nekoliko odbornika u lokalnim skupštinama.

Da je Papović, pored radnog odnosa, koji je prije nepune tri godine zasnovao, u opštinskoj upravi u Gacku, zaposlen po ugovoru o djelu u kabinetu predsjednika Republike Srpske na poziciji savjetnika, što predstavlja eklatantan primjer sukoba interesa u organima vlasti, navode iz gatačkog SDS-a.

- Zbog nepoštovanja Zakona o lokalnoj samoupravi kao i ignorisanja Zakona o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti, Кlub odbornika SDS će pokrenuti proceduru smjene predsjednika Skupštine opštine Gacko Rajka Papovića. Ujedno pozivamo i sve parlamentarne političke subjekte u opštini Gacko da zbog svega navedenog opozovemo predsjednika lokalnog parlamenta koji umjesto da ostvari uslove za penzijsko-invalidsko osiguranje, nesavjesno i nezakonito prima lični dohodak iz budžeta Gacka kao i budžeta Republike Srpske - navode iz stranke u objavi na Facebooku.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.