16.10.2023. 19:46
1
Pivić: Podrška za Izetbegovića i Mehmedovića se ne može porediti
O stanju u SDA nakon održanog kongresa za N1 je govorio predsjednik Izborne komisije Nezir Pivić.

Da li je kongres bio uspješan?
- Kongres je vrlo dobro organizovan, demokratski, jako sam zadovoljan.

Kako kometarišete da se na kongresu nije pojavio Adil Osmanović?

- To je njegova odluka, sam je odlučivao, ne znam razloge. SDA je velika nije svedena na pojedince, mnogi su izašli. Naravno da je izlaskom pojedinaca nastalo mnogo drugih stranaka ali oni koji su otišli vrlo brzo su nestali sa političke scene.

Na konstataciju da je jedna takva stranka na vlasti kazao je da se vidi kako to sve funkcioniše i da se ne mogu nositi sa Dodikom i Čovićem.

Govorio je i o turbulencijama unutar starnke osvrnuo se i na Šemsudina Mehmedovića.

- Njemu je stranka omogućila veliki broj glasova. Nijedan pojedinac nije izašao iz stranke zbog neslaganja sa programom uvijek je to zbog ličnog interesa. Izetbegović je imao veliku podršku. Podrška Izetbegoviću i Mehmedoviću nije uporediva, kazao je.

(Elmedina H.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.