13.11.2023. 14:07
0
SDA: Bazični problem BiH je pokušaj Milorada Dodika da političkim sredstvima ostvari ratne ciljeve Karadžića
FOTO: sda
Pismo koje su čelni ljudi SNSD-a i zastupnici u Parlamentu Bosne i Hercegovine uputili Kongresu SAD-a, u kojem se bivši i sadašnji politički i vjerski predstavnici Bošnjaka optužuju za islamski radikalizam, terorizam, antisemitizam i pokušaj dominacije nad drugim narodima, gomila je neistina koje srpski nacionalisti u posljednjih 30 godina konstantno recikliraju, saopćeno je danas iz SDA.

Kako ističu iz SDA, cilj takvih pokušaja je da se u islamofobičnom dijelu međunarodne javnosti gebelsovskim ponavljanjem laži opravda velikodržavni srpski projekat usmjeren protiv države Bosne i Hercegovine i Bošnjaka kao najbrojnijeg naroda u njoj. Projekat baziran na udruženom zločinačkom poduhvatu, genocidu, ratnim zločinima i etničkom čišćenju.

- Iako je Bosna i Hercegovina zemlja sa izuzetno visokim prisustvom predstavnika međunarodne zajednice, koji sasvim sigurno znaju pravo stanje i odnose u našoj zemlji, na svaku ponovljenu laž se mora odgovoriti ponavljanjem istine. Zbog toga će predstavnici SDA uputiti pismo na iste adrese na koje su pisali zastupnici SNSD-a. U pismu će dodatno biti pojašnjeno da je bazični problem Bosne i Hercegovine pokušaj Milorada Dodika da političkim sredstvima ostvari ratne ciljeve presuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića.

Upravo s tim ciljem Dodik i SNSD konstinuirano i sistematski podrivaju Dejtonski mirovni sporazum, napadaju na ustavno-pravni poredak, na državne institucije Bosne i Hercegovine i lažima pokušavaju oslabiti poziciju bošnjačkih i drugih prodržavnih političkih snaga koje im se u tome suprotstavljaju - naglašavaju iz SDA.

Istovremeno, dodaju, njihovi napadi, uvrede i omalovažavanja su usmjereni i prema OHR-u i predstavnicima zapadnih država, koje u posljednje vrijeme zauzimaju nešto odlučniji stav prema Dodikovoj separatističkoj politici.

(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.