23.10.2023. 9:11
0
SIPA vrši raciju u migrantskom kampu Blažuj: Traže se ilegalni migranti, nelegalno oružje, narkotici…
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u saradnji s policijskim službenicima Granične policije Bosne i Hercegovine, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH, Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, te Službom za poslove sa strancima BiH i Obavještajno sigurnosnom agencijom BiH, pod nadzorom Tužilaštva BiH i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, započeli združenu kriminalističko-taktičku radnju racija, na području šireg lokaliteta Privremenog prihvatnog centra Blažuj.

U raciji je angažovano oko 300 policijskih službenika iz naprijed navedenih policijskih tijela.

Provodi se operativno taktička radnja racija šireg lokaliteta Privremenog prihvatnog centra, kojom je izvršeno privremeno ograničenje slobode kretanja unutar centra, te pregled lica, stvari i prostorija u cilju pronalaska lica koja tu nelegalno borave kao i pronalaska nelegalnog naoružanja, narkotika, i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela ili mogu poslužiti za ugrožavanje sigurnosti korisnika i uposlenika centra, te identifikacija organizatora krivičnih djela "organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata" i krivičnim djelom "krijumčarenje ljudi", kao i drugih krivičnih djela, naveli su iz SIPA-e.

Dodali su da će više informacija biti poznato po okončanju aktivnosti.

 
SIPAAkcija
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.