1.11.2023. 8:24
0
Ursula von der Leyen u posjeti BiH
Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen danas boravi u radnoj posjeti BiH u okviru svoje četverodnevne posjete Sjevernoj Makedoniji, Kosovu, Crnoj Gori, Srbiji kao i Bosni i Hercegovini. Von der Leyen je jučer bila u Srbiji gdje je poručila da EU želi Srbiju vidjeti kao svoju članicu i partnera.

Tokom posjete, predsjednica Evropske komisije će predstaviti Plan rasta za Zapadni Balkan (The Growth Plan for the Western Balkans) kao i plan puta regije ka Evropskoj uniji.

Predsjednica von der Leyen će se prvo sastati sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine. U Predsjedništvu će je dočekati Denis Bećirović i Željka Cvijanovića, s obzirom da je predsjedavajući Željko Komšić otputovao u SAD zbog obraćanja na Vijeću sigurnosti UN-a koje treba produžiti misiju EUFOR-Althea.

Von der Leyen će se zatim sastati i sa predsjedavajućom Vijeća ministara BiH Borjanom Krišto.

Von der Leyen će završiti posjetu ceremonijom predaje novih stanova za 27 porodica u Vogošći koji su korisnici Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja koji najvećim dijelom (80%) finansira Evropska unija.

Von der Leyen i Krišto će održati zajedničku press konferenciju nakon sastanka nakon čega će predsjednica Evropske komisije uputiti se ka Vogošći.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.