16.11.2023. 20:03
1
Dodik: SAD konačno otvorile karte. Pokušaj obezglavljivanja naroda u Republici Srpskoj
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je sankcionisanje visokih funkcionera i lidera partija koje čine vlast u Republici Srpskoj "pokušaj obezglavljivanja naroda u Republici Srpskoj".

"Korupcija, nepoštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, kriminal - neka su od obrazloženja za koja nikada nije priložen nijedan dokaz. SAD ne traže dokaze, za presudu je dovoljno označiti metu. I konačno sankcije za lobiranje za sastanke sa predsjednikom Ruske Federacije, i konačno je igra otvorenih karata", rekao je Dodik.

Sve što rade, naveo je Dodik, "u stvari rade zbog veza ruskog i srpskog naroda koje su opštepoznate".

"Ni ogromna stradanja i žrtve, razaranja i ratovi, nisu napravili neprijateljstvo između Srba i Rusa. Neće ni američke sankcije. Ako smo mi pokazna vježba za ostale u svijetu koji bi da sarađuju sa Rusima, neka bude tako. Zar je moguće da su Dodik, Cvijanović, Stevandić, Đokić i ostali sankcionisani krivi, a da ni u čemu nema američke krivice?", istakao je Dodik.

Podsjetimo, od danas je na crnoj američkoj listi ministar rudarstva i energetike Republike Srpske, Petar Đokić. Američkim sankcijama su obuhvaćeni i član izvršnog odbora SNSD-a, Savo Cvijetinović i dugogodišnji šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi, Duško Perović. 

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.