14.12.2023. 10:37
0
Ogorčena Sarajka tvrdi: Migrant na Socijalnom napao mene i moju kćerku. Policiju sam čekala 20 minuta, nisu došli
Tokom jučerašnjeg dana odigrala se prava drama na autobuskoj stanici na Socijalnom gdje je napadnuta Sarajka Majida Šabić sa maloljetnim djetetom od strane migranta. Ona se obratila portalu Crna-Hronika tvrdeći da je migrant napao nju i njenu kćerku, pljunuo ih.

Pozvala je policiju koju je čekala 20 minuta.

- Poštovani, jučer u 16:24 minute prešla sam na autobusku stanicu kod Hoše komerca na Socijalnom sa kćerkom koja ima 7 godina.

Nosila sam kese i spustila na klupu na stanici da sačekam autobus koji ide prema Ilidži. Stala sam a tu je bio i momak koji je imao narandžastu duksericu, crnu jaknu i sivi rusak. Prepoznala sam da je to migrant.

Djevojčica se odmakla par centimetara od mene i naravno samo iz razloga što smo stali tu rekao je na engleskom mojoj kćerci j….se…k….ko i pljunuo je u lice.

Odmakla sam se odmah jer mi se kćerka prepala uzela vodu i umila je. Pozvala sam PU Novo Sarajevo i čekala sam čitavih 20 minuta. Poziv sam uputila na broj 122 oni su me spojili sa PU Novo Sarajevo.

Čekala sam ili policiju ili autobus, nažalost u roku od 20 minuta brži je bio autobus. Patrola upućena nije došla.

Stigao je autobus migrant se pješke udaljio prema Dolac malti. Nazvala sam PU Novo Sarajevo I zahvalila se na intervenciji na koju nisu došli.

Gdje živimo mi, u svijetu migranata? Koliko MUP ima policijskih patrola, koliko smo sigurni u Sarajevu? Tvrdim po svom slučaju da nismo sigurnu. 

Pišem u nadi da ćete objaviti ovu poruku jer smo došli do toga da nismo slobodni šetati i da čuvate sebe i svoju djecu. Ovo je poruka da se građani čuvaju. Ja sam bila nemoćna i zatražila pomoć ali je nisam dobila, kazala je Sarajka. 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.