16.12.2023. 13:24
0
Njemačka firma obustavlja rad u BiH, bez posla ostaje 30 ljudi
FOTO: ilustracija
Njemačka firma “Karl Kine” saopštila je da krajem ove godine obustavlja ugovorenu proizvodu krastavaca kornišona u Bosni i Hercegovini.

Kako navode, firma je odluku donijela iz ekonomskih razloga, nakon nekoliko godina pada prizvodnje u regionu, piše Biznisinfo.ba.

Kako su rekli, količina nabavljena sa lokacije Kozarska Dubica putem ugovorene proizvodnje čini malu količinu godišnje potrebe firme “Kine” za krastavcima. Ubuduće će firma sirovine iz BiH balansirati preko drugih međunarodnih lokacija.

Iz firme “Karl Kine” navode da proizvodno-poslovni objekat u Kozarskoj Dubici prestaje sa radom 29. februara iduće godine. Svjesni su da su planirane promjene bolne za kolege, ali su neophodne kako bi održali konkurentnost na tržištu i osigurali poslovanje u budućnosti.

– Planiranim promjenama bit će obuhvaćeno 30 radnih mjesta, o čemu su radnici ranije obaviješteni. Stvorit će se rješenja prilagođena radnicima – naveli su.

Firma “Karl Kine” sa sjedištem u Hamburgu godišnje preradi 30.000 tona krastavaca.

Sjedište firme za BiH od 2015. godine je u Kozarskoj Dubici, a kooperantska proizvodnja krastavaca organizovana je u 16 lokalnih zajednica u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.