18.12.2023. 15:24
0
EPBiH: Bosansko-podrinjski kanton prva regija u BiH s kompletnom 20 kV naponskom mrežom
U Goraždu je u prisustvu predstavnika JP Elektroprivreda BiH i Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, ozvaničen završetak projekta prelaska elektrodistributivne mreže na području kantona na 20 kV naponski nivo.
Realizacijom ovog projekta čiji je glavni nosilac bila Podružnica „Elektrodistribucija“ Sarajevo, Bosansko-podrinjski kantona Goražde postao je prvi  u Federaciji BiH, ali i prva regija u Bosni i Hercegovini, s kompletnom srednjenaponskom elektrodistributivnom mrežom na 20 kV naponskom nivou.

Prelaskom na 20 kV naponski nivo povećana je pogonska sigurnost i kvalitet isporučene električne energije što će značajno doprinijeti smanjenju broja i trajanja beznaponskih pauza i osigurati stabilan i kvalitetan napon svim korisnicima distributivne mreže. 

U postratnom periodu periodu urađena je rekonstrukcija u potpunosti devastirane prijeratne mreže ali i izgradnja potpuno nove srednjenaponske i niskonaponske elektrodistributivne mreže na području cijelog  kantona. 

Za prelazak na 20 kV naponski nivo bilo je neophodno izvršiti rekonstrukciju srednjenaponske elektrodistributivne mreže ukupne dužine 230 km i rekonstruisati 187 transformatorskih stanica preko kojih se električnom energijom snabdjeva cca 13.500 kupaca. 

Sve aktivnosti na izgradnji i rekonstrukciji elektrodistributivne mreže koje je Podružnica „Elektrodistribucija“ Sarajevo realizovala u proteklom periodu na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde uz ulaganje više od 15 miliona KM, rezultirale su  obnovljenom i sigurnom mrežom s dovoljno kapaciteta za stabilno snabdijevanje električnom energijom  svih potrošača.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.