20.12.2023. 16:31
0
Nedim Sladić na kakvog nismo navikli - Ljutito poručio: "Ne, neću vam nikad oprostiti, jer se toleriše i previše, a nemar gutamo svi mi"
Sarajevo je već danima jedan od najzagađenijih gradova na svijetu, a povodom velikog smoga u bh. prijestonici oglasio se mladi meteorolog Nedim Sladić.

- Ne, neću vam nikad oprostiti, jer se toleriše i previše, a nemar gutamo svi mi!

Ni neplansku gradnju, ni svako dijete koje je razvilo predispoziciju za bronhitis i astmu zbog aerozagađenja. Ni uništene prirodne vjetrene koridore zarad nečije pohlepe.

Ne opraštam vam kršenje osnovnih ljudskih prava - pravo na čist zrak.

Ne, neću oprosititi patnju što smo primorani nositi maske da bismo zaštitili pluća, kao da je jek pandemije.

Na dušu vam svaka bespotrebno potrošena konvertibilna marka koju ste mogli u posljednjih 20 godina uložiti u gasifikaciju grada kako je to uradio Emerik Blum - napisao je Sladić.



(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.