1.2.2024. 9:16
0
Počelo ročište za pritvor osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka i njegovim pomagačima
U Kantonalnom sudu u Sarajevu počelo je ročište za pritvor Ademu Šumanu, osumnjičenom za ubistvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, a na štetu 19-godišnjeg Farisa Pendeka, kojeg je u nedjelju navečer usmrtio hicem iz vatrenog oružja.

Pritvor mu je predložen zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, kao i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti.

Određivanje jednomjesečnog pritvora predloženo je i Mersimu Saljeviću i Elmedinu Gradišiću iz istih pritvorskih razloga. Oni se sumnjiče za krivično djelo pomoć počinitelju nakon počinjenog krivičnog djela.

Adem Šuman (23), osumnjičen je da je u nedjelju navečer u sarajevskom naselju Otoka ubio 19-godišnjeg Farisa Pendeka.

Šuman se dan poslije predao pripadnicima MUP-a KS, a osim njega uhapšeni su Mersim Saljević i Elmedin Gradišić zbog sumnje da su mu pomagali nakon počinjenog krivičnog djela.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.