9.2.2024. 18:54
0
Predsjednica Slovenije u posjeti Butmiru: Podrška daljnjem jačanju sposobnosti OSBiH
Nakon prošlosedmične posjete Sjevernoatlantskog vijeća Bosni i Hercegovini, zamjenik komandantice NATO Štaba Sarajevo, brigadir Bahri Yildiz sastao se danas u kampu Butmir s predsjednicom Slovenije Natašom Pirc Musar.

Tokom sastanka, brigadir Yildiz zahvalio je Sloveniji na predanom doprinosu timu NATO Štaba Sarajevo, kao i na kontinuiranom partnerstvu s Oružanim snagama BiH.

Yildiz je također zahvalio Sloveniji na doprinosu paketu za izgradnju odbrambenih sposobnosti BiH, čiji je jedan dio pokazan prošle sedmice tokom posjete delegacije Sjevernoatlantskog vijeća kasarni Rajlovac.

Obje strane naglasile su koristi od uzajamne pomoći između Slovenije i Bosne i Hercegovine u slučaju prirodnih katastrofa, kakve su bile poplave koje su pogodile BiH 2014., kada su pripadnici Vojske Slovenije došli pomoći lokalnim zajednicama u sanaciji, kao i angažman resursa OS BiH na pomoći slovenačkom narodu nakon razornih poplava u ljeto 2023.

Tokom posjete, predsjednica Pirc Musar iskazala je snažnu opredijeljenost za evropske i euroatlantske integracijske procese BiH, te daljnje jačanje sposobnosti Oružanih snaga BiH.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.