10.3.2024. 14:18
0
Velika promjena u centru Sarajeva: Parking ispred Doma OSBiH zamjenit će atraktivna fontana
Vlada Kantona Sarajevo, zajedno sa Općinom Stari Grad Sarajevo i njenim načelnikom Irfanom Čengićem, preuzela je obaveze finansiranja rekonstrukcije jedne od najljepših zgrada ovog dijela Sarajeva i njene vanjštine koja će dobiti potpuno novi identitet.

To je najavio premijer KS Nihad Uk.

- Velika promjena dolazi u srce grada, u najljepši dio Sarajeva. Sivilo i gužvu parkirališta ispred Doma oružanih snaga BiH uskoro će zamjeniti atraktivna fontana i žubor vode, dok će stara zgrada doživjeti transformaciju kroz novu fasadu kojom će dobiti potpuno novi imidž. Stvorit ćemo harmoničan prostor privlačan svim generacijama. Naša inicijativa još jedan je korak prema modernizaciji grada i stvaranju prijateljskog i čistog okruženja, sa što manje automobila i zagađenja - naveo je Uk.

Naglasio je da fontana ispred Doma oružanih snaga BiH je planirana kao centralna tačka prostora koji će vizualno objediniti Umjetničku galeriju, prostor ispred Prve gimnazije i Umjetničke škole u skladnu cjelinu s već postojećim parkom „Alija Izetbegović“.

- Kreiramo jedan potpuno novi prostor u kojem će se osjećati puls zajedništva i života Sarajeva - poručio je Uk.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.