27.2.2024. 9:45
0
Biden objavio: "Izrael će prestati s napadima na Gazu tokom ramazana, previše je nevinih ubijeno"
FOTO: AP
Predsjednik SAD-a Joe Biden rekao je da je Izrael pristao da obustavi vojne napade na Palestince u Gazi tokom svetog muslimanskog mjeseca ramazana. Ramazan počinje 10. marta navečer i završava se 9. aprila navečer.

"Približava se ramazan, a sa Izraelcima postoji dogovor da se neće uključivati u aktivnosti tokom ramazana da bi nam dali vremena da izvučemo sve taoce", rekao je Biden.

On je upozorio da Izrael rizikuje da izgubi međunarodnu podršku zbog velikog broja ubijenih Palestinaca, kao i da se Izrael obavezao da će omogućiti Palestincima da se evakuišu iz Rafaha, na jugu Pojasa Gaze. 

Biden rekao je da postoji načelni sporazum o prekidu vatre i oslobađanju talaca, kao i da se nada da će doći do prekida vatre u sukobu do sljedećeg ponedjeljka.

"Ubijeno je previše nevinih ljudi. A Izrael je usporio napade u Rafahu", rekao je Biden.

Podsjećamo, izraelski premijer Benjamin Netanyahu odbacio je rješenje sa dvije države.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.