28.2.2024. 15:31
1
Lagumdžija: Nakon hapšenja Debevca teško se može vratiti povjerenje u pravosuđe
Predsjednik Visokog sudskog i tužlačkog savjeta (VSTS) Bosne i Hercegovine Halil Lagumdžija rekao je da je hapšenje predsjednika Suda BiH Ranka Debeveca i ono do čega je do sada došla istraga veliki udar na pravosuđe BiH, da poslije toga teško da pravosuđu iko može vjerovati i da će biti veoma teško vratiti povjerenje u pravosudni sistem.

"Taj slučaj hapšenja i ono što se objavljuje da se Debevecu može stavljati na teret generalno je srozalo povjerenje javnosti u pravosuđe i apsolutno ne želim komentarisati na šta će sve to izaći, ali nakon nečeg takvog teško da nam iko može vjerovati", rekao je Lagumdžija, napominjući da ne želi ulaziti u sam predmet.

Lagumdžija je istakao da se sa druge strane kroz taj postupak dokazuje da nema nedodirljivih.

"Nema nedodirljivih, a na šta će izaći, ne želim da komentarišem jer svako moje izjašnjavanje ne bi bilo profesionalno", dodao je Lagumdžija.

On je napomenuo da će VSTS sa svoje strane učiniti sve koliko može da to povjerenje vrati.

"Ali, teško poslije nečeg takvog", konstatovao je Lagumdžija.

Debevec i bivši direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osman Mehmedagić uhapšeni su 19. decembra prošle godine i od tada se nalaze u pritvoru zbog niza krivičnih djela koje im se stavljaju na teret, od zloupotrebe položaja, uništavanja dokaza o nelegalnom prisluškivanju, lažnog predstavljanja, te primanja mita.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.