20.3.2024. 14:39
0
Nedoumice oko curenja tajnih informacija: Saslušani službenici Nacionalne kontakt tačke BiH za saradnju sa Europolom
Početkom ovog mjeseca, pojavile su se tvrdnje da su pojedini službenici Nacionalne kontakt tačke BiH za saradnju sa Europolom već saslušani.

Ove tvrdnje dolaze usred zabrinutosti zbog navodnog curenja tajnih informacija koje Europol dostavlja bh. policijskim agencijama.

Postoji sumnja da su dešifrovane poruke iz aplikacija Sky i Anom, koje su ključne za borbu protiv organizovanog kriminala, procurile. Europol je, navodno, pokrenuo istragu kako bi utvrdio da li postoji curenje informacija u samom sjedištu. Iako je istraga u Europolu pokazala da su oni "čisti".

Tužilaštvo je već formiralo predmet i sprovelo prva saslušanja, uključujući i službenike Nacionalne kontakt tačke BiH za saradnju sa Europolom, koji su ključni u procesu dostavljanja tajnih informacija.

Očekuje se daljnji razvoj situacije kako bi se otkrilo moguće curenje informacija u BiH.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.