11.4.2024. 20:08
1
Premijer Uk: Apsolutno se ne osjećam krivim zbog sigurnosne situacije. Prije se Golf nije mogao kupiti zbog krađa, a danas su krađe na nivou statističke greške
U večerašnjem izdanju FGR podcasta gost je Nihad Uk, premijer Kantona Sarajevo.

Uk je govorio o nedavnoj ponudi da se kosti Josipa Broza Tita prebace iz Beograda u Sarajevo, sigurnosnoj situaciji u Kantonu Sarajevo, subvencijama mladima za stanove, ključnim projektima Vlade, kako reagira na optužbe da je isuviše mlad za svoju funkciju, populizmu, Benjamini Karić i predstojećim lokalnim izborima koji nas čekaju u oktobru.

Uk ističe kako se nada da u Beogradu ima puno više antifašista nego fašista koji su dobili svjetla javnosti.

- To je revitalizacije jednog fašističkog, četničkog pokreta. Već duže vrijeme tinja fašizam u Beogradu – kaže Uk.

Na pitanje kako komentira činjenicu da gradonačelnica Benjamina Karić dobija puno veću pažnju od njega kao premijera, Uk navodi kako on ne smatra da je politika takmičenje.

- Gradonačelnica Karić bi vjerovatno više glasova dobila od mene na izborima. Duže je ispod reflektora od mene. Ali ne vidim nigdje takmičenje ni sa gradonačelnikom, ni sa jednim ministrom, moje je da uradim šta mogu bez populizma.

Uk se osvrnuo na sigurnosnu situaciju u našem gradu, za koju je kazao da su građani s pravom zabrinuti, ali da se lično ne osjeća odgovornim.

- Statistika građanima ništa ne znači i ne treba se na nju trošiti. Bačena je i bomba na kuću načelnika Starog Grada Irfana Čengića, dakle, na predstavnika vlasti, to se može podvući i pod teroristički čin. Ali Vlada radi što je u njenoj moći. Prošle godine je 200 novih policajaca zaposleno, ove godine posao će dobiti njih 250, od toga 30 mlađih inspektora... Milioni se ulažu u sigurnosnu infrastrukturu. Ministar Admir Katica je zatekao haos. Apsolutno se ne sjećam krivim zbog sigurnosne situacije. Prije se, naprimjer, Volkswagenov automobil nije mogao kupiti zbog krađa, a danas su krađe automobila na nivou statističke greške - navodi, između ostalog, premijer Uk.

Nihad Uk
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.