6.5.2024. 22:32
5
Izetbegović: Stvari se mijenjaju, narod je vidio nesposobnost Trojke i njihovu spremnost na izdaju
FOTO: sda
Predsjednik SDA BiH Bakir Izetbegović i predsjednik KO SDA Sarajevo Faruk Kapidžić posjetili su općinske organizacije SDA u Vogošći i Ilijašu.

Domaćini susreta bili su predsjednik OO SDA Vogošća Sedin Kahriman, potpredsjednik KO SDA Sarajevo i načelnik Općine Vogošća Migdad Hasanović, predsjednik OO SDA Ilijaš Mahir Dević i načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, navodi se u objavi SDA.

Predsjednik SDA Izetbegović pojasnio je cilj i svrhu sastanaka koji predstoje:

"Skupa sa novim rukovodstvom Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, predvođenim predsjednikom Farukom Kapidžićem, namjeravamo u narednom periodu intezivirati direktne kontakte sa rukovodstvima naših općinskih organizacija, članovima, simpatizerima i građanima. Samo takvom komunikacijom možemo na najbolji način razmijeniti informacije, te čuti i vaše ideje, sugestije i prijedloge koji nam svima mogu biti od koristi.“

Izetbegović je govorio i o svojim zabrinutostima:

„SDA je pobjednička stranka koju su nasilno, jednodnevnom suspenzijom Ustava FBiH na štetu bošnjačkog naroda, izbacili iz vlasti. Poziciju stranke su prethodno pokušavali ugroziti agresivnom kampanjom zasnovanom na neistinama. Stvari se sada mijenjaju jer javnost ima priliku uvjeriti se u nesposobnost, neprincipijelnost i spremnost 'Trojke' na izdaje državnih interesa i interesa bošnjačkog naroda zarad vlastitih pozicija. Svjedočili smo i o zabrinjavajućim informacijama o vezama politike i kriminalnih organizacije koje narodu otvaraju oči.“



Predsjednik KO SDA Sarajevo Faruk Kapidžić govorio je o aktuelnim pregovorima s drugim političkim subjektima u Kantonu Sarajevo: “Moramo odbraniti naše općine. Imamo obavezu u Kantonalnoj organizaciji da vidimo možemo li napraviti sporazum i koaliciju. Imali smo dva sastanka i sutra treći. Bilo bi jako dobro da napravimo sporazum i da Lokalni izbori 2024. godine budu početak kraja nakaradnog političkog projekta Trojke, koji je KS i lokalne zajednice kojima rukovode doveo na rub propasti.”

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.