23.5.2024. 10:34
1
Predsjednik crnogorske Skupštine Andrija Mandić: Srpski narod je danas ujedinjen protiv rezolucije o Srebrenici
Predsjednik crnogorske Skupštine Andrija Mandić kazao je kako je danas srpski narod svim srcem u UN-u i pruža punu podršku srbijanskom izaslanstvu i predsjedniku Aleksandru Vučiću koji se protive rezoluciji o genocidu u Srebrenici.

"Danas je srpski narod, bez obzira na to gdje živi, svojim srcem u UN. On je ujedinjen u protivljenju svakoj namjeri da se u UN-u izglasa njegova navodna genocidnost i pruža punu podršku za sve napore koje čine predsjednik i izaslanstvo Republike Srbije", napisao je Mandić na Twitteru.

U New Yorku bi u četvrtak popodne Opća skupština UN-a trebala glasati o rezoluciji kojom se traži proglašenje 11. jula Međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenici.

Najavljeno usvajanje rezolucije o Srebrenici izazvalo je pojačane tenzije u Crnoj Gori iako je crnogorski premijer Milojko Spajić najavio da će Crna Gora podržati rezoluciju u Općoj skupštini Ujedinjenih naroda.

Predstavnici prosrpske Demokratske narodne stranke, koja je dio Mandićeve koalicije Za budućnost Crne Gore, ranije su isticali da će podrška rezoluciji o Srebrenici nanijeti nepopravljivu štetu srpskom i crnogorskom narodu u Crnoj Gori te uvesti zemlju u društveno-političku nestabilnost i dodatnu polarizaciju.

(Erna H.) 

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.