6.8.2024. 18:03
0
Suđenje Sarajliji Amiru Kujoviću: Tužilaštvo traži veću, odbrana manju kaznu za saobraćajnu nesreći u kojoj su poginuli Danijela i Dario Hršum
Tužilaštvo RS-a zatražilo je danas, na žalbenom ročištu u entitetskom Vrhovnom sudu, izricanje strožije kazne Amiru Kujoviću (40) iz Sarajeva, nepravosnažno osuđenom na osam godina zatvora za izazivanje saobraćajne nesreće u augustu 2020. godine u kojoj su poginuli supružnici Danijela (42) i Dario Hršum (50) sa Pala.

U nesreći je teško povrijeđena Kujovićeva saputnica Amina Rondić.

Tužilac Branko Mitrović je naveo da su nezadovoljni visinom izrečene kazne, te predložio da se ona preinači uz ocjenu da prvostepeni Okružni sud u Istočnom Sarajevu “nije na odgovarajući način cijenio olakšavajuće i otežavajuće okolnosti”, javlja Faktor.

Optuženi Kujović se nije pojavio pred Vrhovnim sudom, a njegov branilac advokat Bojan Veselinović je tražio ukidanje prvostepene presude.

“Smatramo da nije utvrđen stvarni razlog koji je doveo do nesreće. Smatramo i da je izrečena kazna previsoka”, rekao je Veselinović.

Nesreća se dogodila 11. augusta 2020. godina na magistralnom putu Pale – Ljubogošta. U optužnici se navodi da je Kujović, bez važeće vozačke dozvole, upravljao mercedesom GLC 350 sa koncentracijom alkohola od 0,41 g/kg.

Također, precizirano je i da je vozio 75 km/h na mjestu gdje je ograničenje 60 km/h, iako je sigurna brzina bila do 49 km/h, s obzirom na uvjete. Vozilo nije držao uz desnu ivicu kolovoza, već je prešao u lijevu traku namijenjenu za saobraćaj iz suprotnog smjera.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.