13.8.2024. 18:16
0
Požar na Ponijerima kod Kaknja: I ovdje se traži pomoć helikoptera OSBiH
Civilna zaštita Kaknja zatražila je danas da se u gašenje požara na lokalitetu Ponijera uključe i helikopteri Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Direktor Kantonalne uprave CZ Zeničko-dobojskog kantona Džavid Aličić napominje da je požar aktivan već sedmicu, ali da se u zadnja dva-tri dana pojačao pa su iz Kaknja odlučili tražiti pomoć.

Požar je izbio između Zavidovića i Kaknja, a sve do prije dva-tri dana radnici Šumsko-privrednog društva ZDK uspjevali su ga držati pod kontrolom.

Međutim, zbog visokih temperatura proširio se na nisko rastinje pa postoji bojazan da se proširi prema Brnjicu.

Zahtjev je upućen te sada čekaju odgovor. Podsjećamo, helikopteri OSBiH angažirani su i na gašenju požara na Zelengori.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.