14.8.2024. 15:31
1
Katica potvrdio: "Policija KS dobiva nove oklopne transportere i višenamjenski helikopter"
U sklopu napora za strateško jačanje kapaciteta policijskih snaga u Kantonu Sarajevo, tokom prvih šest mjeseci 2024. godine pokrenuti su i realizirani projekti vrijedni preko 40 miliona KM.

Među najvažnijim projektima je nabavka višenamjenske helikopterske letjelice, za koju je ugovor vrijedan 30 miliona KM potpisan početkom juna.

Helikopter bi trebao biti isporučen za dvije godine, dok je školovanje pilota i aviomehaničara već započelo u Podgorici i Španiji, s investicijom od 2 miliona KM.

Pored ovoga, od 1. jula 2024. godine, policija Kantona Sarajevo počela je koristiti body kamere na uniformama Jedinice za saobraćaj, s ciljem povećanja transparentnosti i zaštite policijskih službenika.

Investicija u ove kamere iznosila je oko 420.000 KM, a uz to je nabavljeno i 76 novih službenih vozila, uključujući dva presretača, za bolju kontrolu saobraćaja.

Ministar unutrašnjih poslova Admir Katica najavio je da će prva tri oklopna transportera stići do jeseni, dok se planira nabavka dodatnih vozila kroz naredne godine. Za 2025. godinu već je planirano 5,4 miliona KM za nabavku četiri nova specijalna vozila, čime bi ukupni broj oklopnih vozila u Kantonu Sarajevo iznosio jedanaest.

Ministar Katica također je istakao projekte koji su u toku, uključujući adaptaciju i nadogradnju Policijske uprave Novi Grad te izgradnju novih hangara za autoservis i forenziku vozila na Stupu.

(Erna H.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.