10.9.2024. 18:40
0
Prijedorčanin iz banke protupravno prisvojilo 668.199 KM
Prijedorčanin inicijala M. P. uhapšen je zbog sumnje da je kao odgovorno lice banke u Prijedoru oštetio šest lica iz ovog grada i pribavio protupravnu imovinsku korist od 668.199 KM, saopćeno je iz Policijske uprave Prijedor.

Kako se navodi u saopćenju, licu M. P. se stavlja na teret da je od 2021. do 2023. godine izvršio krivična djela: zloupotreba povjerenja, prevara, zloupotreba položaja odgovornog lica, utaja zloupotreba službenog položaja.

Nezvanično se saznaje da je uhapšeni od oštećenih lica pozajmljivao novac, uzimao im stranu valutu s namjerom da je mijenja u domaću valutu i taj iznos nikad nije vratio, dok je od pojedinih klijenata s računa u banci podizao novac bez njihovog prisustva ili znanja.

Lice je predato uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima postupajućem tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

(Ajdin B.)

Prijedor
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.