15.9.2024. 19:18
0
Na Prenju još uvijek traje potraga za nestalim muškarcem iz Njemačke
Pripadnici Gorske službe spašavanja Prenj već treći dan tragaju za starijim državljaninom Njemačke koji je nestao na ovoj planini.

Kako su saopćili, 13. septembra su u popodnevnim satima, iz Policijske uprave Konjic obavijestili su da se na planini Prenj, u zadnjih 10 dana, na nepoznatoj lokaciji nalazi njemački drzavljanin.

Muškarac je starije dobi, slabo opremljen za planinske uslove i nema nikakvih informacija o njegovom trenutnom fizičkom i zdravstvenom stanju, naglasili su.

GSS Prenj je pokrenula potragu na trenutno dostupnim lokacijama koja se nastavlja sve dok se osoba ne pronađe.

“Molimo sve koji mogu pomoći u prikupljanju informacija. Radi se o osobi starijoj od 60g, sa skromnom opremom koja nije prikladna za Prenj. U ovom trenutku nemamo više informacija”, rekli su.

Na svojoj Facebook stranici GSS je objavio i video snimak potrage.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.