11.10.2024. 11:46
0
CIK BiH naredio ponovno brojanje glasova u Mostaru
Centralna izborna komisija naredila je da se ponovo prebroje glasovi za izbore za Gradsko vijeće Mostara, javlja Politicki.ba

Kako je odlučeno na današnjoj hitnoj, korespodentnoj sjednici CIK-a, brojat će se glasovi sa osam izbornih mjesta.

"Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine, po službenoj dužnosti naređuje Glavnom centru za brojanje da za potrebe kontrole rezultata ručnog brojanja glasova i elektronskog brojanja

glasova, preuzme materijal iz skladišta Centralne izborne komisije BiH, izvrši kontrolu i utvrdi stvarno stanje za biračka mjesta u izbornoj jedinici Mostar, kako slijedi:

a) 153A013

b) 153A014

c) 153A036

d) 154A007C

e) 155A026

f) 155A027

g) 156A005

h) 151A006", stoji u naredbi CIK-a. 

Ova naredba se ima sprovesti odmah, naložila je državna izborna komisija. 

Odluka je donesena jer je utvrđeno da je došlo do razlike u brojkama po ručnom brojanju i onome što su utvrdili skeneri. 

Ponovno brojanje u Mostaru bila je jedina tačka ove sjednice CIK-a.

Predsjednica CIK-a Irena Hadžiabdić najavila je da bi ovakvih odluka moglo biti još i za druga biračka mjesta u BiH.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.