22.4.2021. 12:51
0
Ko će naslijediti princa Philipa i njegovu imovinu
Princ Philip je, nakon smrti, iza sebe ostavio veliko bogatstvo kao svjedok njegovog dugog i uspješnog života.

Princ Philip je nakon smrti u 99. godini života ostavio bogatstvo koje se procjenjuje na oko 10 miliona funti. Radio se o novcu koji je prvenstveno zaradio tokom rada u mornarici, ali je veliku svotu zarađivao i kao član kraljevske porodice, ulaganjem u nekretnine, umjetnička djela, skupocene kolekcije i sl.

Kraljevska porodica nije htjela iznjeti u javnost sadržaj oporuke i za sada je samo poznato da će dio imovine naslijediti njegovo četvero djece, princevi Charles, Edward i Andrew, princeza Anne. S obzirom da je veći dio života proveo sa kraljicom Elizabetom, ona će naslijediti većinski dio imovine. 

Princ Philip je za svog života učestvovao u mnogim humanitarnim organizacijama, pa se pretpostavlja da je jedan dio imovine ostavio  upravo humanitarnim udruženjima.

(Semra Šantić)

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.