7.4.2023. 12:16
0
Stormy Daniels: Kralj je svrgnut s trona
FOTO: AFP
U svom prvom velikom intervjuu od podizanja optužnice protiv Donalda Trampa, Stormy Daniels je rekla da, iako želi da bivši predsednik bude “pozvan na odgovornost”, ne smatra da bi trebao da ide u zatvor, prenosi Guardian.

“Ne mislim da su njegovi zločini protiv mene vrijedni zatvora. Smatram da i druge stvari koje je učinio, ako bude proglašen krivim, apsolutno”, rekla je Daniels (44) u intervjuu za Fox Nation objavljenom u četvrtak.

Na pitanje Morgana kakav je osjećaj vidjeti Trumpa na sudu, Daniels je rekla da je bila “šokirana”.

“Mislila sam da će se izvući i da neće biti pozvan na odgovornost“, rekla je.

“Kralj je svrgnut s trona – više nije nedodirljiv. Niko ne treba da bude nedodirljiv, bez obzira na opis posla, ako ste predsjednik. Treba da budete odgovorni za svoje postupke”, rekla je ona.

Daniels, koja je prošle sedmice odgodila termin intervjua iz “sigurnosnih razloga”, rekla je da je redovno primala prijetnje. Izjavila je da je svaka deseta poruka koju sada dobije prijetnja smrću i da je ton tih poruka sve nasilniji.

“Oni su kao bombaši samoubice. U dubini svoje duše osjećaju da rade pravu stvar”, rekla je ona.

Kako navodi Guardian, zvijezda filmova za odrasle jedna je od dvije žene kojima je prema optužnici Trump plaćao novac u okviru šeme koja je rezultirala u 34 kaznena djela falsifikovanja poslovnih zapisa. Trump se u srijedu predao sudu i izjasnio se da nije kriv.

Trump (76) se također suočava s krivičnim istragama u Washingtonu zbog pokušaja da poništi svoj izborni poraz 2020. godine i pogrešnog rukovanja povjerljivim dokumentima, te odvojenom krivičnom istragom u saveznoj državi Georgia vezano za njegov navodni pokušaj da poništi svoj poraz u toj državi.

Ovo je prvi put da je sadašnji ili bivši američki predsjednik optužen za kriminalne aktivnosti.

Predmet je u ranoj fazi postupka, a naredna rasprava nije zakazana tek za 4. decembar. Suđenje bi moglo početi već u januaru sljedeće godine, kada bi Trump već počeo kampanju za svoju kandidaturu.

Daniels je u intervjuu rekla da je voljna svjedočiti pred sudom.

“Mislim da ako me pozovu da svjedočim, to će da legitimiše moju priču i to ko sam ja. A ako to ne učine, osjećati ću se kao da žele da me sakriju”, rekla je ona.

(Erna H.) 

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.