7.8.2023. 8:41
0
Bella Hadid progovorila o bolešću s kojom se bori 15 godina: Vratit ću se kad budem spremna
FOTO: Instagram
Slavna manekenka Bella Hadid obavijestila je svoje pratioce i fanove o svom zdravstvenom stanju usred "bolne" borbe s lajmskom bolesti, zahvalivši se svima koji su je podržavali tokom godina.

Riječ je o infekciji koju uzrokuje bakterija Borrelio burgdofer, koja se prenosi ugrizom inficiranog krpelja, prenosi Avaz.

- Mala ja koja sam patila bila bih tako ponosna na mene jer nisam odustala od sebe – započela je objavu Bella.

Zahvalna majci
Zahvalila se svojoj majci Yolandi Hadid "što je čuvala svu njezinu medicinsku dokumentaciju, bila uz nju, nikad je nije napuštala, štitila ju je, podržavala, ali najviše od svega, što joj je vjerovala kroz sve ovo kroz što je prošla“.


Sama Yolanda također je više puta govorila o svojoj borbi s lajmskom bolešću. Njoj je dijagnosticirana tokom snimanja “Pravih kućanica s Beverly Hillsa” 2012. godine.

Bella je u svojoj objavi nastavila objašnjavati da joj se, otkako je saznala za bolest, stanje s vremenom samo pogoršalo te da su simptomi „uzeli danak na načine koja ona ne može objasniti“.

- Biti tako tužna i bolesna s najviše blagoslova/privilegija/prilika/ljubavi oko sebe bila je vrlo vjerojatno najviše zbunjujuća stvar ikad - napisala je prije nego što je potvrdila da je “dobro i da se fanovi ne moraju brinuti”.

Uprkos iscrpljujućoj bolesti i bolnim tretmanima, manekenka je istaknula kako “ne bi ništa mijenjala” te bi “prošla kroz sve ovo opet” jer ju je to u konačnici učinilo onakvom kakva je danas.

Također je dodala da se "gotovo 15 godina nevidljive patnje isplatilo" jer je imala priliku širiti ljubav te je po prvi put u životu mogla biti ono što jest.

- Pokušala sam odabrati najpozitivnije fotografije koje sam mogla pronaći, jer koliko god ovo iskustvo bilo bolno, ishod je bio najprosvjetljujuće iskustvo u mom životu, ispunjeno novim prijateljima, novim vizijama i novim mozgom - objasnila je i zahvalila svima koji su bili uz nju na tom putu.

Dodala je da će se vratiti kad bude spremna.

- Svi mi jako nedostajete, sve vas jako volim - zaključila je, prenosi Avaz.

Podsjećamo, u julu je manekenka otkrila da uzima slobodne dane zbog pogoršanja zdravstvenog stanja uzrokovanog lajmskom bolesti. Zbog bolesti je bila prisiljena podvrgavati se svakodnevnim tretmanima posljednja četiri mjeseca.

Raskid veze
Nedugo nakon toga prekinula je dvogodišnju vezu s Marcom Kalmanom.

- Bili su jako zaljubljeni, ali veza je na kraju krenula drugačijim putem te su odlučili okončati stvar. Bela je jako draga osoba, ali se bori s pritiskom slave. Pokušava se brinuti za sebe od njihova prekida - rekao je izvor za ET. Poznato je i da je imala problema s alkoholom, a od siječnja je trijezna.

U januaru je priznala da je završila s opijanjem.

- Voljela sam piti, ali to je dovelo do tačke kad sam počela, znate, otkazivati izlaske jer sam imala osjećaj da se neću moći kontrolirati vani u društvu – izjavila je ona.

Otrijeznila se nakon što je shvatila da joj čak i najobičnije odluke poput toga što će obući stvaraju ‘neizdrživu tjeskobu‘.

Depresivne epizode

- Imala bih stvarno depresivne epizode, a mama ili ljekar bi me pitali kako sam i umjesto da im odgovorim u poruci, samo bih im poslala fotografiju. Tada mi je to bilo najlakše jer nikad nisam mogla objasniti kako se osjećam - rekla je prošlog januara za WSJ.

- Jednostavno bih trpio nesnosnu i iscrpljujuću psihičku i fizičku bol, a nisam znala zašto. Tako sam se osjećala protekle tri godine - priznaje.

Patila od tjeskobe
Govorila je i o tome kako je "patila od ekstremne depresije i tjeskobe" veći dio svog tinejdžerskog i odraslog života.

- Moja socijalna anksioznost bila je nešto što mi se polako prikradalo dok sam ulazila u svoje dvadesete. Postalo mi je teže izlaziti bez ijednog pića za smirivanje živaca, zbog čega uopće nisam željela izlaziti, pa sam samo hibernirala između poslova – napisala je ona tada na Instagramu, prenosi Avaz.

Dodala je da s takvim načinom života gdje neprestano morate biti društveno aktivni, zajedno s poslom koji traje i po 13 sati dnevno, svaki dan... znala je da to nije održiv način života za nju.

(Elmedina H.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.