24.4.2024. 12:12
0
Epilog akcije Roma u BiH: Zaplijenjeno više od 20 kilograma droge, uhapšeno 14 osoba, dvije u bijegu
FOTO: rtrs
U akciji Roma zaplijenjeno je 20,4 kilograma droge i 209 stabiljka indijske konoplje, te je uhapšeno 14 ljudi, dok su dvije osobe nedostupne policiji i za njima su raspisane potrage.

Kako je saopćeno iz Policijske uprave (PU) Prijedor, u akciji su uhapšeni V. V., D. R., O. K., D. J., G. H., D. K, B. S., M. J., I. L., M. K. i D. V. iz Prijedora, B. K. iz Banja Luke, S. M. iz Modriče i M. U. iz Bosanske Gradiške. 

Jedan osumnjičeni M. V. iz Zenice ranije je uhapšen u Doboju i po rješenju suda se već nalazi u pritvoru.

Dragan Milojica, načelnik PU Prijedor, na konferenciji za medije je rekao da je akcija započela u julu prošle godine te da je rezulat zajedničkog rada policije i Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru.

- U akciji je ukupno pronađeno i zaplijenjeno 18,6 kilograma marihuane, 1,24 kilograma kokaina, 790 grama hašiša, a u Kozaruši je pronađena laboratorija u kojoj je otkriven zasad sa 209 stabljika indijske konoplje. Zaplijenjeno je i šest pušaka, pištolj, automobil, više mobilnih telefona, digitalne vage za precizno mjerenje i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u daljem postupku, istakao je Milojica.

On kaže da će osumnjičeni biti predati u nadležnost OJT Prijedor na dalje postupanje.

MUP RS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.