25.7.2024. 17:25
0
U Sarajevu uhapšen Admir Arnautović Šmrk!
Presuđivani narko diler Admir Arnautović Šmrk uhapšen je danas u Sarajevu zbog sumnje da je pretukao stranog državljanina, saznaje Istraga.ba.

Šmrka su uhapsili pripadnici MUP-a KS, i on bi trebao biti predat Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Prema informacijama Istrage, Šmrk je pretukao mladića iz Dubaija, a u pitanju je sin šeika Taliba, policijskog generala iz Dubaija.

Ono što je interesantno, Šmrka zastupa advokatica Alena Begović, kćerka šefa Specijalne policije FUP-a Mustafe Selmanovića, koji je osumnjičen za saradnju s narko kartelom Edina Gačanina Tita, koji živi u Dubaiju.

Admir Arnautović Šmrk odavno je poznat policijskim agencijama. Bio je dio grupe koju je 2013. procesuiralo Tužilaštvo BiH. On je tada bio optužen zajedno s Adnanom Maglićem, Sandrom Melićem i Jasminom Hatićem.

"Optuženi se terete da su postali članovi organizovane kriminalne grupe koja je duži period djelovala kontinuirano, zbog stjecanja protupravne imovinske koristi, s ciljem vršenja krivičnih djela koja su u vezi s neovlaštenom međunarodnom kupoprodajom, slanjem, posredovanjem i isporukom opojnih droga 'heroin' i 'kokain', koje su važećim zakonskim propisima proglašene opojnim drogama.

Prvooptuženi Admir Arnautović je organizirao, planirao, te duži period kontinuirano do danas vršio nabavku teških opojnih droga sa područja susjednih zemalja, uglavnom Republike Srbije i Republike Hrvatske, a potom istu ilegalno dopremao u Bosnu i Hercegovinu, uglavnom u Sarajevo.

Nabavljenu drogu je on, u saradnji s ostalim optuženima, kao i drugim njemu poznatim osobama, distribuirao i prodavao na području Bosne i Hercegovine.

Prvooptuženi Admir Arnautović je sa tako stečenim novcem kupovao nekretnine, kao i vrijedne pokretne stvari, a u saradnji s ostalim navedenim optuženim osobama, posuđivao je novac uz kamatu osobama koje su upražnjavale igre na sreću u kockarnicama.

Na ovaj način, svi navedeni optuženi su kao članovi grupe za organizirani kriminal, s ciljem da sebi pribave protupravnu imovinsku korist, ozbiljnim prijetnjama prisiljavali druge osobe na vršenje radnji koje čine štetu njihovoj imovini, pa su određenim osobama prijetili da će ostati bez svojih automobila, ukoliko im ne isplate određenu sumu novca", navedeno je na web stranici Tužilaštva BiH.

Šmrk je hapšen i u septembru 2022. nakon raspakivanja Sky aplikacije. Tada je naredbu za hapšenje izdao državni tužilac Džermin Pašić koji se, nakon što je policija predala Šmrka Tužilaštvu BiH, naprasno povukao iz predmeta.

Optužnica protiv Admira Arnautovića do danas nije podignuta.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.