19.8.2016. 17:42
0
Ove tri stvari su zabranjene da se prikazuju u Disneyjevim crtanim filmovima
Kompanija Disney u svojim ugovorima ima veoma stroga pravila, kojima se njihovi crtani filmovi obavezuju da ne smiju da nacrtaju tri stvari ni u jednom od filmova ove produkcije, prenosi Kurir.

Piše: Haris Ahbabović

Te detalje otkrio je reditelj filma "Pete’s Dragon", čiji film govori o usamljenom dječaku koji u šumi živi sa zmajem Eliotom.

U crtanim filmovima zabranjeno je prikazati pušenje, odsjecanje glave i smrt koja podrazumijeva nabijanje na oštar predmet.

Pušenje će biti dozvoljeno samo u određenim okolnostima, to jeste samo kada je prikazano kao štetna stvar ili kada se prikazuje historijska ličnost kojoj je ta navika jedna od poznatih karakteristika.

Scene smrti nabijanjem na oštar predmet zabranjene su još od 1989. godine, poslije reakcija na brutalnu smrt vještice Ursule u "Maloj sireni".

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.