19.1.2024. 22:49
0
Alec Baldwin ponovo optužen za ubistvo iz nehata
Velika porota u Novom Meksiku optužila je glumca Aleca Baldwina za ubistvo iz nehata zbog kobnog snimanja filma u oktobru 2021.

Prethodne optužbe protiv glumca odbačene su prošlog aprila, samo dvije sedmice prije nego što je trebalo da počne krivično suđenje.

Međutim, lokalni tužioci su od tada sproveli dalje forenzičko testiranje pištolja korištenog u pucnjavi.

U incidentu je poginula snimateljica neobjavljenog filma Halyna Hutchins.

Glumac Baldwin vježbao je pucanje iz pištolja Colt.45 prije nego što je trebao snimiti scenu za "Rust", vestern film sniman u blizini Santa Fea, u oktobru 2021.

Ali, pištolj je eksplodirao, smrtno je pogodio 42-godišnju snimateljicu i ranio reditelja Joel Souzu.

Glumac je tvrdio da nije povukao obarač već da je samo povukao čekić pištolja. Međutim, specijalni tužioci u Novom Meksiku rekli su drugačije.

(Sead M.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.