23.7.2018. 21:37
0
Otac Danijela Subašića: Pišu da je fašist, ovakav, onakav. Danijel nije znao da će u autobusu biti Thompson
Jedan od najvećih junaka na SP u Rusiji, kada je u pitanju reprezentacija Hrvatske, bio je golman Monaca, Danijel Subašić.

Piše: Haris Ahbabović

Podsjećanja radi, Hrvatska je na Mundijalu osvojila srebrenu medalju, nakon poraza od Francuza u finalu sa 4:2.

Subašić je rođen u Zadru. Majka Danijela Subašića Boja je iz Raštevića, a otac Jovo iz Zagrada. Upravo zbog imena oca, umirovljenog pekara pravoslavne vjeroispovijesti, mediji u Srbiji navode da je Subašić Srbin, iako je on nekoliko puta poručio da je Hrvat i da sve što radi u reprezentaciji radi za hrvatski narod, prenose mediji u regionu.

Otac Jovo je dao intervju za srpski tabloid Kurir, a otkrio da niko od srpskog dijela porodice nije čestitao Danijelu.

- Nisu zvali. Slabo. Ništa... Ko će znati zašto je to tako. Vjerovatno jer igra za Hrvatsku - rekao je Jovo, prenosi Index.hr.

- Subašićima je najteže bilo protiv Danske. Bila je to prva utakmica nokaut faze. Ili ideš dalje ili se vraćaš kući. Međutim, kada su došli penali, znao sam da će biti dobro. Prošle sezone nije obranio nijedan penal, a prije toga ih je skinuo 17 - rekao je njegov otac.

Osvrnuo se i na nastup Marka Perkovića Thompsona na dočeku hrvatskih reprezentativaca.

"I ovdje pišu svašta o njemu, da je fašist, ovakav, onakav... Danijel mi je samo rekao da nije znao da će Thompson biti s njima u autobusu", rekao je njegov otac, prenosi Index.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.