20.4.2023. 10:17
0
Rade Krunić dobio sina
Bosanskohercegovački reprezentativac Rade Krunić odigrao je svih 90 minuta i pružio još jednu odličnu partiju u dresu slavnog italijanskog Milana, doprinijevši velikom uspjehu ovog kluba koji se, nakon dvomeča s Napolijem, plasirao u polufinale Lige prvaka.

Radetov otac Milan Krunić u razgovoru za „Avaz“ kazao je da su svi u porodici oduševljeni nakon još jednog velikog uspjeha.

Očev crveni

- Nismo bili tamo, ali naravno da smo gledali prenos. Ne znam kako da objasnim emocije, oduševljeni smo, presretni, ne može se opisati taj osjećaj - kazao nam je Milan.

Svaki Radetov uspjeh, a nižu se jedan za drugim, vraća sjećanja na djetinjstvo, kada je zahvaljujući ocu defanzivac Milana i „Zmajeva“ zavolio nogomet. On je u sedmoj godini zakoračio na stadion, sa 12 počeo trenirati u fočanskoj Sutjesci, a ostalo je historija.

Inače, Milan Krunić je, također, aktivno igrao nogomet, a potom sudio u Drugoj ligi RS. Sina je svojevremeno savjetovao da igra “objema nogama”, a crvenog kartona koji je dobio od rođenog oca na jednom turniru na Tjentištu Rade se, vjerovatno, sjeća i danas. Majka Milijana takvu odluku strogog sudije i supruga, kroz smijeh nam govori Milan, nikad nije oprostila.

Dva gola

Posljednju utakmicu uživo Milan i Milijana gledali su u Zenici, kada je Rade u dresu BiH postigao dva gola protiv Islanda i bio junak susreta.

- Sve nam je sada nekako draže i ljepše, jer Rade je dobio sina. Snajka Ivana porodila se dan nakon utakmice. Oko 1. maja ćemo tamo, tako smo planirali. Znači, imamo razloga za dvostruko slavlje. Ako bude i finale – dobro je, a ako ne, neka smo živi i zdravi - dodao je Milan Krunić, prenosi avaz.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.