29.4.2023. 8:34
0
Katarski šeik Jassim daje konačnu ponudu za kupovinu Manchester Uniteda
Katarski bankar Sheikh Jassim bin Hamad Al Thani dao je treću i posljednju ponudu za kupovinu Manchester Uniteda, javio je AFP. Sheikh Jassim se nadmeće s britanskim milijarderom Jimom Ratcliffeom nakon što su se pojavili kao glavni kandidati za kupovinu kluba od porodice Glazer.

Ratcliffe je također izvijestio da je dao još jednu ponudu za United prije isteka roka u petak za treći krug nadmetanja. Dok se navodi da je najnovija ponuda šeika Jassima preko 5 milijardi funti (6,2 milijarde dolara), veličina Ratcliffeove poboljšane ponude tek treba biti objavljena. Izvori su rekli da kandidatura šeika Jassima dolazi sa obećanjem značajnih dodatnih sredstava za transfere i infrastrukturu. Potrošnja bi uključivala ili preuređenje zastarjelog stadiona Old Trafford Uniteda ili izgradnju novog terena, zajedno sa renoviranjem klupskih objekata za trening.

Glazersi navodno žele svjetski rekord od 6 milijardi funti za jedan sportski klub prije nego što pristanu na prodaju, što povećava mogućnost da možda neće prihvatiti ni ponudu šeika Jassima ili Ratcliffeov pristup.

Prema izvještajima, izvršni kopredsjedavajući Avram i Joel Glazer žele zadržati svoje udjele u Unitedu, dok su braća i sestre i kolege direktori Kevin, Bryan i Edward Glazer i Darcie Glazer Kassew z otvoreni za prodaju svojih dionica. Vjeruje se da su ponude iz drugog kruga nadmetanja prošlog mjeseca bile vrijedne najviše 5 milijardi funti. To bi srušilo rekord Premier lige od 2,5 milijardi funti koji su prošle godine platili za Chelsea konzorcijum na čelu sa suvlasnikom Los Angeles Dodgersa Toddom  Boehlyjem i privatnom investicijskom kompanijom Clearlake Capital, uz obećanje dodatnih ulaganja od 1,75 milijardi funti u infrastrukturu i igrače.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.