17.6.2023. 19:56
0
Portugal - BiH: Poznati početni sastavi ekipa
FOTO: Twitter/FS BIH
Meč počinje u 20:45, a stigli su početni sastavi za koje su se odlučili selektori Roberto Martinez i Faruk Hadžibegić.

Portugal: Kosta - Dias, A. Silva, Danilo, Kanselo, Gerero - Palinja, Bruno Fernandes - Bernardo Silva, Žoao Feliks i Kristijano Ronaldo.

Bosna i Hercegovina: Šehić – Dedić, Ahmedhodžić, Saničanin, Barišić, Kolašinac – Cimirot, Hadžiahmetović, Pjanić – Stevanović, Džeko.

Na klupi Portugala su: Sa, Patrisio, Semedo, Pepe, Horta, Otavio, Inacio, Leao, Neves, Dalo, Žota, Vitinja.

Hadžibegić je na klupi ostavio sljedeće igrače: Vasilj, Pirić, Miličević, Gazibegović, Prcić, Tahirović, Menalo, Prevljak, Kodro, Bilbija, Varešanović i Hamulić.

Utakmica na stadionu Luž počinje u 20:45 sati, a sudit će je Davide Masa, italijanski arbitar.

Davide Masa je našoj reprezentaciji sudio jednom i donio nam je sreću. Bilo je to u prošlim kvalifikacijama za Mundijal u Kataru, kada su "Zmajevi" kao gosti savladali Kazahstan sa 2:0.

Podsjetimo, reprezentacija Bosne i Hercegovine je do sada odigrala četiri susreta sa Portugalcima.

Naša selekcija je zabilježila tri poraza i jedan remi. Dva puta smo izgubili sa po 1:0 u utakmicama baraža za Mundijal 2010. godine. Baraž za Euro 2012. nam je ponovo donio okršaj sa Portugalcima. U Zenici je bilo 0:0, a u Lisabonu je Portugal slavio sa 6:2.

(Erna H.) 

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.