22.7.2023. 14:35
0
Ismir Mirvić pronašao krivce za ispadanje iz Evrope: Mirza Varešanović i Ajla Alimanović pakuju kofere i napuštaju Koševo?
Fudbalski klub Sarajevo sa velikim očekivanjima ušao je u novu sezonu, a onda i doživio bolno prizemljenje u prvom pretkolu Konferencijske lige.

Bordo klub je u revanš utakmici protiv Torpeda eliminisan nakon penala, a to je kako obično biva u ovakvim situacijama povod za određene rokade.

Čini se da je ovaj poraz bio kap koja je prelila čašu za Ismira Mirvića te se predsjednik Sarajeva odlučio na radikalan potez. 

Naime, kako saznaje portal Sport1 Mirvić je krivca za loš rezultat našao u treneru Mirzi Varešanoviću i generalnoj direktorici Ajli Alimanović te je odlučio da ih smijeni sa njihovih pozicija. 

Odluka je to o kojoj se vijećalo u prethodna dva dana, a očekuje se da iste budu saopštene Varešanoviću i Alimanovićevoj.

Treneru Sarajeva se zamjera eliminacija u Evropi, dok se direktorici kluba na dušu stavljaju potezi iz prethodnog perioda od imenovanja pa do dvomeča sa Gruzijcima, gdje je bilo dosta problema u organizaciji samog putovanja.

Ovakvom ishodu su se i nadali najvatreniji navijači FK Sarajevo, popularne Horde zla, koje su krajem prošle godine i stupile u bojkot dok Mirza Varešanović i Ajla Alimanović ne napuste funkcije koje obavljaju.

Da li će doći do smjena, podnošenja ostavki ili nastavka saradnje očekujemo da dobijemo odgovor vrlo brzo.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.