8.8.2023. 11:14
0
AEK za smrt navijača okrivio Dinamo: “Oni su odgovorni za sve!”
FOTO: AFP
Utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu prvaka između AEK i Dinama iz Zagreba otkazana je zbog sukoba i smrti jednog navijača domaćeg kluba u ponedjeljak uvečer, a povodom čitave situacije se oglasio i predsjednik grčkog kluba George Kosmas, koji je rekao da je sva odgovornost za nemile događaje na hrvatskom klubu, ali i grčkoj policija.

“Trenutno je nezamislivo i paranoično biti na sastanku dok tugujemo zbog gubitka života našeg navijača. Šta se dogodilo, dogodilo se.

AEK smatra Dinamo Zagreb potpuno odgovornim jer je znao za svojih 150 i više navijača koji su počeli. Na jučerašnjem sastanku nisu nikoga obavijestili, osim da je možda 30-ak navijača kupilo ulaznice i pokušalo da uđe na stadion tokom utakmice.

Dinamo Zagreb smatramo potpuno odgovornim što je grupa hrvatskih organizovanih kriminalaca organizovamo iz Zagreba krenula da uradi to što je uradila.

“Može li Dinamo da da potpunu sliku jučerašnjeg dana i podrži stav AEK u policiji? Od toga nije bilo ništa, pa Dinamo smatramo jednim od glavnih krivaca.

Drugi glavni krivac je policija koja je dopustila konvoju da pređe Grčku i stigne do Atine te obavi zakazani sastanak sa navijačima kriminalcima drugog grčkog tima. I zajedno im je omogućila da dođu do Nove Filadelfije.

Dinamo Zagreb i policija snose punu odgovornost za ono što se dogodilo.

AEK je na jučerašnjem popodnevnom sastanku bez informacija instinktivno upozorio da se očekuju incidenti njihovih hrvatskih i grčkih navijača, što je potpuno ignorisano. U ovom trenutku nije moguće da AEK djeluje na sastanku na kojem su nadležni dužnioci zagrebačkog Dinama i stoga AEK najavljuje povlačenje sa sastanka“, rekao je Kosmas, prenosi N1.

(Elmedina H.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.