12.8.2023. 22:33
0
Ajax upisao pobjedu na startu sezone: Medić bombom probio mrežu, Tahirović upisao asistenciju
FOTO: Ajax
Fudbaleri Ajaxa započeli sjajno su započeli sezonu u nizozemskoj Erediviziji, a zapažene uloge imali su Benjamin Tahirović, reprezentativac BiH, te Jakov Medić, potencijalni "Zmaj". Ajax je na svom terenu slavio protiv Heraklesa rezultatom 2:1.

Prvi gol je viđen duboko u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, a strijelac je bio Engels za Herakles, prenosi Avaz.

U osmoj minuti sudijske nadoknade došlo je do izjednačenja. Znao se predstaviti domaćoj publici potencijalni reprezentativac BiH Jakov Medić, pošto je postigao fenomenalan pogodak nakon prave "bombe" od udarca sa više od 35 metara. 

Drugi gol viđen i preokret došli su u 75. minuti. Benjamin Tahirović je učestvovao u tom golu. On je kao asistent fenomenalnim dugim pasom pronašao Mohameda Kudusa kojem je ostao lakši dio posla.

Steven Bergwijn postavio je konačni rezultat golovima u 85. minuti i šestoj minuti sudijske nadoknade.

Odličan početak za Benjamina Tahirovića u novom dresu nakon što je pojačao redove amsterdamskog kluba ovog ljeta.

(Elmedina H.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.