22.10.2023. 15:37
0
Velikan u nezapamćenoj krizi: Nalazi se u zoni ispadanja, navijači ponovo prekidali utakmicu
FOTO: Twitter
Tim iz Amsterdama je danas odigrao još jedan lud meč, gubio je 2:0, preokrenuo na 2:3, a onda izgubio 4:3

Slavnom Ajaxu ne ide ove godine. Velikan iz Amsterdama ima loše rezultate zbog čega se nalazi u zoni ispadanja.

"Kopljanici" su danas u okviru 8. kola Eredivizije izgubili na gostovanju kod Utrechta sa 4:3. Bila je to sjajna utakmica na kojoj smo vidjeli dva prekida, ali su meč obilježili i prekidi koje su izazvali navijači Ajaxa.

Ajax je gubio 2:0, pa okrenuo na 2:3, a pred kraj meča pri rezultatu 3:3 navijači su počeli ubacati mnogobrojne predmete na teren.

Sudija je prekinuo utakmicu i poslao igrače u svlačionice. Nakon što je susret nastavljen Utreht je došao do četvrtog gola poslije čega su navijači Ajaxa ponovo prekinuli meč.

Ovo nije prvi put ove sezone da se slične scene dešavaju, pošto su navijači Ajaxa već prekinuli meč i sa ekipom Feyenorda u derbiju, kada su imali ogroman zaostatak.

Bh. reprezentativac Benjamin Tahirović igrao je do samog finiša meča za svoj Ajax.

Inače, golove za Utrecht postigli su Flamingo, Van der Hoorn, Toornstra i Fraulo, dok je dvostruki strijelac za Ajax bio Hlynsson, a jedan pogodak dao je Bergwijn, prenosi Avaz.

(Mubina Lj.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.