22.12.2023. 17:16
0
Nakon sramotnog poraza: Ajax vraća novac navijačima
FOTO: screenshot/x
Ajax je u četvrtak doživio veliki poraz u osmini finala Kupa Nizozemske.

Slavni tim iz Amsterdama izgubio je u gostima protiv četvrtoligaša USV Herculesa iz Utrechta s rezultatom 3:2.

Domaćin Hercules je postigao dva gola preko Tima Pietersa u 16. i 66. minuti, dok je Ajax izjednačio zahvaljujući Brianu Brobbeyju i Chubi Akpomu u 83. i 89. minuti, prije nego što je primio odlučujući treći gol. Stoper Mats Grotenbreg je postigao pobjednički gol u trećoj minuti nadoknade, prošavši pored hrvatskog defanzivca Josipa Šutala.

Portal Voetbalprimeur je objavio da Ajax planira iskupiti se svojim navijačima vraćanjem novca za ulaznice i pokrivanjem troškova putovanja iz Amsterdama do Utrechta.

"Zbog loše igre naše ekipe, svjesni smo da vam je gledanje utakmice USV Hercules - AFC Ajax bilo bolno iskustvo. Osjećamo istu bol. U dogovoru s igračima i timom, odlučili smo svim gostujućim navijačima nadoknaditi troškove ulaznica i putovanja autobusom. Novac će uskoro biti uplaćen na vaše račune. Naknada neće oduzeti sjećanje na bolnu večer, ali nismo mogli ništa ne napraviti. Hvala vam na bezuvjetnoj podršci", saopšteno je iz kluba.

Ajax
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.