8.11.2023. 12:08
0
Maloljetni navijač Twentea dobio zabranu odlaska na stadion zbog rasističkog vrijeđanja igrača Ajaxa
FOTO: epa
Dječak je nazvao napadača ‘majmunom sa rakom‘ u septembru nakon utakmice između Twentea i Ajaxa. Potom je pobjegao, ali je brzo pronađen. Nekoliko dana nakon incidenta, dječak je napisao pismo isprike napadaču.

"Razmatrajući kako postupiti u ovom slučaju, tužitelj je vagao između nekoliko stvari. Dječak nema nikakav dosije. Djelovao je pod pritiskom svojih vršnjaka i nije mogao predvidjeti utjecaj svog čina", piše u saopštenju Državnog tužilaštva.

U međuvremenu, dječak je dobio zabranu ulaska na stadion. Tužiteljstvo nije otkrilo kakva će biti ta kazna "jer je osumnjičeni maloljetnik." Još uvijek nije jasno koliko dugo će mu biti zabranjeno da dolazi na stadion, prenosi Oslobođenje.

(M.Lj.)

TwenteAjax
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.