1.11.2023. 10:03
0
Poznata sudbina Nermina Bašića?
FOTO: N1
Uprava FK Željezničar i Nermin Bašić danas bi trebali obaviti razgovor o njegovom ostanku ili odlasku iz kluba sa Grbavice.

Obje strane su blizu dogovora o sporazumnom prekidu saradnje, a da li će do toga i doći ostaje da se vidi nakon današnjeg sastanka, prenosi Sport 1.

Bašić je prošle sezone na klupi zamijenio Edisa Mulalića, a u finišu sezone je uspio da ostvari rezultatski cilj i sa Plavima se plasira u Evropu.

Ova sezona i nije krenula najbolje, pa je nakon dobrih igara u Evropi i prolaska u drugo pretkolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu i sjajnog otvaranja sezone protiv banjalučkog Borca, uslijedio pad u igri, koji je i doveo do tog da se razmišlja o promjenama.

Željezničar trenutno zauzima osmo mjesto na tabeli sa 15 bodova, a u 12 odigranih utakmica upisali su pet pobjeda i sedam poraza. Ako se tome doda i eliminacija iz Kupa BiH od Slobode, mnogi smatraju da je to nezadovoljavajući učinak.

Bašić je od dolaska na Grbavicu Željezničar predvodio u 26 utakmica, a ostvario je deset pobjeda, četiri remija i 12 poraza.

Da li će Bašić predvoditi Željezničar u narednom periodu sa klupe ili će to biti neko drugi ostaje da se vidi nakon današnjeg sastanka.

Prema nekim informacijama, u slučaju njegovog odlaska sa njim zajedno bi mogli Grbavicu napustiti i Amir Botonjić i Jasmin Kolašinac, njegovi prvi saradnici.

U javnosti se špekuliše i raznim imenima kao nasljednicima Bašića, pa tako kao prvi kandidati se pominju Marko Maksimović i Branislav Krunić. Obojica su sa klupe predovodili Borac i Leotar, a Krunić je vodio i Krupu.

Krunić je aktuelni šef struke Željezničara, ali onog banjalučkog, dok je Maksimović nakon odlaska iz Leotara bez angažmana.

Željezničar u narednom kolu Premijer lige BiH igra susret sa ekipom Sloge na svom terenu, a susret je zakazan za subotu od 16 sati.

(Aldin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.