7.11.2023. 13:54
0
Trener Tottenhama: VAR narušava autoritet sudija!
FOTO: Twitter
Trener Tottenhama Ange Postecoglou pozvao je da se prekine sa preispitivanjem odluka sudija, kako bi se spriječilo narušavanje njihovog autoriteta.

Tottenham je na svom terenu izgubio od Chelseaja sa 1:4 i pretrpio prvi poraz ove sezone u Premier ligi. Dvojica igrača Tottenhama su isključena, a Postecoglu ne želi da kritikuje sudiju Michaela Olivera.

Prvo poluvrijeme bilo je produženo 12 minuta zbog nekoliko provjera VAR sistemom, a trener Tottenhama smatra da su brojni incidenti doveli do prekomjerne upotrebe tehnologije.

Trener Arsenala Mikel Arteta bio je ljut posle poraza od Newcastlea i rekao da su tri provjere VAR “sramota“ u subotnjoj utakmici, a klub je zatražio da se preispita standard suđenja.

“Odluke su odluke, morate da ih prihvatite ili da ih ne prihvatite. Nešto od toga je samo nametnuto, ali ako ćemo se svake sedmice žaliti na loše odluke, desit će se ono što se desilo u ovoj utakmici – forenzička studija svake odluke. U tom pravcu ide fudbal. To mi se ne sviđa, mogao bih da budem usamljen u tome jer mi je rečeno da je to put za napredak. Uz intervenciju VAR, utisak je da se mnogo stajalo“, rekao je Postecoglu za Sky.

“U nekom trenutku morat ćemo da prihvatimo odluku sudije. Ova stalna erozija autoriteta sudija, to je ono što će se dogoditi, oni neće imati autoritet, on će se smanjiti i mi ćemo imati kontrolu nad nekim ko je udaljen nekoliko milja i gleda televizijski ekran“, dodao je on.

Upitan da li je tokom karijere imao luđu utakmicu, od sinoćnje protiv Chelseaja, australijski trener rekao je: “Ne, ali mislim da će to postati norma, u tom pravcu ide fudbal“.

“Mislim da ćemo, nažalost, tako od sada da gledamo i da učestvujemo u fudbalu. Već sam rekao da mi se to ne sviđa. Ne sviđa mi se pozorište dok čekamo odluke. Tokom 26-godišnje karijere, uvijek sam bio spreman da prihvatim sudijske odluke, dobre ili loše. Imamo sam neke šokantne tokom karijere, ali i neke koje su mi išle u korist. Ali to sam prihvatao jer sam želio da se igra“, dodao je on, prenosi Sport Klub.

Postecoglu je rekao da sudije više ne kontrolišu utakmice.

“Ne možete da mi kažete da sudije sada kontrolišu utakmice – ne kontrolišu. Kontrola je van toga, ali u tom smjeru fudbal ide i to morate da prihvatite i da pokušate da se nosite s tim“, naveo je on.

Nakon poraza od Chelseaja Tottenham je drugi na tabeli sa 26 bodova, bodom manje od Manchester Cityja.

(Mubina Lj.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.