9.11.2023. 20:38
0
Zrinjski pao bez ispaljenog metka u Varšavi: "Plemićima" će biti potrebno čudo za nokaut fazu
FOTO: HŠK ZRINJSKI/FACEBOOK
Fudbaleri Zrinjskog doživjeli su poraz večeras na gostovanju u Varšavi od ekipe Legije koja je slavila rezultatom 2:0.

Bila je ovo prilično blijeda partija bh. prvaka koji je, kada se sve sabere i oduzme, doživio zaslužen poraz kojim su sebi znatno smanjili šanse za plasman u nokaut fazu.

Sa druge strane, ni Legija nije bila toliko dominantna, ali su pogotke postigli na vrijeme i upisali veoma važna tri boda.

Poljaci su prvi pogodak zabili u 15. minuti iz prve prave prilike. Korner je to bio, ostao je sam na drugoj strani defanzivac Augustyniak i zakucao loptu u mrežu.

Malo nakon toga i drugi put se zatresla mreža bh. tima, ovaj put nakon penala. Najstrožiju kaznu je u gol pretvorio Portugalac Josue koji je lako matirao golmana Marića.

Najozbiljniju priliku Mostarci su imali preko Čanađije koji je minut prije kraja prvog poluvremena šutirao preko gola iz izgledne pozicije.

U drugom dijelu igre Legia je iskusno sačuvala stečenu prednost, zatvorila sve prilaze svom golu, a u nekoliko navrata je mogla postići još jedan. Ostalo je 2:0 za domaće.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.