24.11.2023. 8:00
0
Talentovani fudbaler Eintrachta: "Njemačka je fudbalska sila, ali ja sam se odlučio za dres BiH. Nadam se da nisam napravio loš izbor"
FOTO: ns bih
Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine predvođena kapitenom Nikom Kovačem plasirala se u elitnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Zanimljiva stvar da mladi Kovač, koji nastupa za U-19 tim Eintrachta iz Frankfura nosi isto ime i prezime legende hrvatske reprezentacije, samo što za razliku od imenjaka i prezimenjaka nastupa za BiH.

Od Kovača očekuju dosta i u Frankfurtu, a i njegov cilj je da se tu pokaže i da dođe do seniorskog tima, naravno i u BiH očekuju da će ovaj talentovani fudbaler da zaigra za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

U razgovoru za Sport Centar govorio je o rezultatima nacionalnog tima, izboru bh. reprezentacije ispred Njemačke, te kako je biti kapiten.

Iza vas su utakmice kvalifikacija za EP, da li ste zadovoljni rezultatima?

Prve dvije utakmice jesmo. Treću nam je ponestalo malo gasa, ali smo ostvarili cilj – a to je elitna grupa.

Da li je ikad bilo dileme oko reprezentativnog dresa, znamo da ste mogli zaigrati i za selekciju Njemačke?

"Elf" je ogromna nogometna sila, i želim im svu sreću u svim selekcijama, ali ja sam se odlučio za dres BiH. Nadam se da nisam napravio loš izbor, što će i budućnost pokazati.

Kakav je osjećaj već u mlađim kategorijama biti kapiten?

Velika mi je čast biti lider, vidim da me momci dosta cijene, sto je obostrano. Izuzetno smo složni i siguran sam da je bilo ko drugi sa trakom na ruci da ne bi bilo problema.

Nosite ime i prezime legende reprezentacije i bivšeg selektora Hrvatske. Da li vas povezuju sa njim?

Bilo je i uvijek će bit povezivanja, ali ja gradim svoj profil i svoje ime, kao što je on napravio za sebe. Bili smo u Eintrachtu jedno vrijeme i skupa, Niku izrazito cijenim, ko zna, možda nam se putevi opet povežu - poručio je, između ostalog, Kovač.

(Aldin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.