28.11.2023. 11:53
0
Otvoren Ronaldov muzej u Saudijskoj Arabiji: Navijači ismijali statuu Cristiana zbog sličnosti s Messijem
FOTO: Instagram
Cristiano Ronaldo dobio je statuu u Saudijskoj Arabiji manje od godinu dana od transfera u Al-Nasr, ali mnogim fanovima za oko je zapala frizura koja podsjeća na onu Lionela Messija.

Naime, u Rijadu je otvoren Ronaldov muzej, a u njemu je i napravljena voštana statua u čast Portugalca, a koja je svečano otkrivena. 

Prisutan na otkrivanju zajedno sa svojim starijim bratom, Ronaldo je napravio nekoliko fotografija sa statuom, ali jedan detalj je doveo do toga da su fotografije statue izazvale veliku polemiku na društvenim mrežama. Naime, frizura statue više liči na onu koju je ranije nosio Lionel Messi pa čak i sada, te su komentari počeli da se nižu.

"Na prvi pogled više liči na Messija nego na njega", "Statua liči pola na Messija i pola na Ronalda" samo su neki od komentara.

Ipak, bez obzira na to koliko je statua napravljena u čast portugalske superzvijezde, može se reći da nijedna neće izazvati toliko kritika kao ona otkrivena na aerodromu Madeira 2017. godine.

Bista nije ličila na Ronalda, a 15 mjeseci kasnije je zamijenjena.


(M.Lj.)

 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.