29.11.2023. 12:26
0
Ivanković uoči duela sa Alkmaarom: Cilj je prvenstvo, ali idemo dati sve od sebe
Šef struke mostarskog Zrinjskog, Mario Ivanković i fudbaler Antonio Ivančić imaju samo riječi hvale za Alkmaar s kojim se sutra u Nizozemskoj sastaju u Konferncijskoj ligi. No, vjeruju da mogu pružiti dobru partiju.

U okviru 5. kola Konferencijske lige, mostarski Zrinjski će u Nizozemskoj sutra odmjeriti snage sa Alkmaarom, kojeg su Mostarci na veliko iznenađenje savladali na otvaranju grupne faze.

Mostarci su danas otputovali za Nizozemsku, a prije polaska su o utakmici govorili šef struke Mario Ivanković, te fudbaler Antonio Ivančić.
Ivanković je svjestan kvalitete protivnika, no vjeruje da njegovi izabranici mogu ponovo pružiti dobru partiju.

"Najlakše je reći da se desi repriza. Imamo i mi nekih problema sa kadrom. Idemo rasterećeni, cilj je prvenstvo. No, nije to razlog da sutra ne odigramo dobru utakmicu. Vidjeli smo u drugom poluvremenu iz meča u Mostaru da moramo vjerovati u sebe. Moguće je sa svakim igrati, bez nekog respekta. Ali, ako mi budemo pravi, ako dobro odigramo taktički, tehnički i ako budemo na dobrom enrgetskom nivou, mislim da možemo napraviti dobar rezultat", istakao je

Zrinjski će u Nizozmeskoj biti bez Memije, dok je nastup Čanađije pod znakom pitanja.

"Neki igrači nisu na spisku za Evropu. Memija je otpao jer je bolestan. Čanađija je s nama, no ima određenih problema. Ipak, ima nas. Momci koji izađu na teren su sigurno svjesni da je ovo pravi izlog i na njima je da odigraju što bolje za sebe, klub i naše navijače", ističe Ivanković.

Šef stuke mostarkog Zrinjskog ima samo riječi hvale za Alkmaar.

"Uvijek igraju sa istim rosterom i istim sistemom. Treći su u prvenstvu što dovoljno govori o svemu. Ozbiljna ekipa, brza, agresivna i okomito. Imam još neke dileme, no nadamo se najboljem. Čuo sam da ćemo imati dobru podršku i nadam se da nećemo razočarati navijače", zaključio je trener aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka Zrinjskog.

"Nova evropska utakmica, opet jako teška. Znamo kvalitet protivnika, no rado se sjećamo pobjede iz prvog susreta i jedva čekamo prvi sudijski zvižduk. Veselimo se igrati prem mnogo ljudi i na takvim stadionima", istakao je Ivančić između ostalog i dodao:

"Znam da ćemo imati veliku podršku s tribina koja nam je od ogromnog značaja. Igramo mnogo utakmica, no nema umora, nema alibija. Ima još dvadesetak dana do odmora i idemo to odraditi kako treba.", prenosi Sportsport.ba

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.